Belangrijke meldingen

Forum news Het forum gaat 31 december offline na bijna 9 jaar, iedereen bedankt voor hun bijdrage.

Auteur Topic: kabeltuner wordt niet herkend in Zgemma H1  (gelezen 1170 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

december 27, 2016, 21:07:25 pm

HaDa59

  • Volwaardig lid

  • Offline
  • *

  • 302
  • Reputatie:
    +2/-0
kabeltuner wordt niet herkend in Zgemma H1
« Gepost op: december 27, 2016, 21:07:25 pm »
Een buurvrouw van mij heeft een Zgemma H1 ontvanger met een S en een C tuner. Ze gebruikt hem uitsluitend voor een kabelverbinding. Nu was er vandaag een forse storting bij haar kabelprovider. Nadat rond de middag dat probleem was opgelost door de provider bleek haar Zgemma een datum 1-1-1970 te vertonen en kwam er geen signaal op haar ontvanger binnen. Ik heb daar een OpenATV-image opgezet ipv de gei nstalleerde en op OpenPLI lijkende image. Nu wordt er in het geheel geen kabeltuner meer herkend en is er dus niets meer te comnfigureren. Wel de S-tuner (tunerA). Heeft iemand enig idee waar dat mee te maken zou kunnen hebben en hoe dat probleem is op te lossen? Ik ben benieuwd
  • Gigablue Quad+ 2xS en 1xC/T
  • OpenATV 6.2
  • Gigablue IP-box
  • Open ATV
  • Schotel met Triple Quad LNB
Philips 55"
Sonos, what else
Mac OS High Sierra

Reactie #1december 27, 2016, 22:49:13 pm

Enzofielt

  • Administrator
  • Lekker druk met posten

  • Offline
  • *
  • Site owner

  • 5366
  • Reputatie:
    +1094/-0
  • Persoonlijke tekst
    Keep it cool
    • fieltshop
Re: kabeltuner wordt niet herkend in Zgemma H1
« Reactie #1 Gepost op: december 27, 2016, 22:49:13 pm »
Normaliter zou de hardware daartegen moeten zijn beschermd, maar het lijkt erop dat de tuner is opgeblazen.
  • Gigablue Quad UHD 4K 2xS1 1xC/T2 H.265
  • boot-1 OpenPLI boot-2 OpenATV boot-3 OpenHDF
  • Gigablue ipbox, Gigablue X1
  • X1/IP box-OpenATV
  • BigSat met 4 lnbs 19.2-23.5-28.2/5 en 13.0, Triax 88cm met rotor, daarnaast Ziggo kabel-tv
Dell Vostro 3700 Linux Mint Mate/Windows 10
Eee pc met Ubuntu

Reactie #2januari 24, 2017, 16:35:47 pm

HaDa59

  • Volwaardig lid

  • Offline
  • *

  • 302
  • Reputatie:
    +2/-0
Re: kabeltuner wordt niet herkend in Zgemma H1
« Reactie #2 Gepost op: januari 24, 2017, 16:35:47 pm »
Al even geleden maar na nog een keer geflashed te hebben met OpenPLi  bleek de kabeltuner weer te worden herkend......Op de één of andere wijze werken dit soort boxjes niet met alle images.
  • Gigablue Quad+ 2xS en 1xC/T
  • OpenATV 6.2
  • Gigablue IP-box
  • Open ATV
  • Schotel met Triple Quad LNB
Philips 55"
Sonos, what else
Mac OS High Sierra

Reactie #3januari 25, 2017, 06:55:40 am

Enzofielt

  • Administrator
  • Lekker druk met posten

  • Offline
  • *
  • Site owner

  • 5366
  • Reputatie:
    +1094/-0
  • Persoonlijke tekst
    Keep it cool
    • fieltshop
Re: kabeltuner wordt niet herkend in Zgemma H1
« Reactie #3 Gepost op: januari 25, 2017, 06:55:40 am »
Bedankt voor het melden, fijn dat deze het weer doet.
  • Gigablue Quad UHD 4K 2xS1 1xC/T2 H.265
  • boot-1 OpenPLI boot-2 OpenATV boot-3 OpenHDF
  • Gigablue ipbox, Gigablue X1
  • X1/IP box-OpenATV
  • BigSat met 4 lnbs 19.2-23.5-28.2/5 en 13.0, Triax 88cm met rotor, daarnaast Ziggo kabel-tv
Dell Vostro 3700 Linux Mint Mate/Windows 10
Eee pc met Ubuntu

 

Powered by EzPortal